Välkommen till vår blogg!

Spegeln är en del av Hagagymnasiets Individuella Alternativ. Vi erbjuder v
ägledning i både livet och skolan.

Om vår verksamhet


 1. Spegeln, tidigare basklass, är en del av Hagagymnasiets Individuella alternativ. Spegeln är ett samarbete mellan social- och gymnasienämnden. Plats beviljas enligt bistånd i socialtjänstlagen. 

  Spegeln har eget hus med trädgård i Skarphagen, på Lövstadgatan 1-3.

  Huvudsyftet med verksamheten är bedriva ett socialt förändringsarbete med ungdomar 16-20 år som har bristande skolgång och sociala svårigheter. Verksamheten fokuserar på personlig utveckling, relationer och gemenskap, må bra, rutiner, motivation, studier, nätverk, livskunskap, arbetsliv och framtid. Grundskoleämnen som svenska, engelska, matematik och slöjd erbjuds på Spegeln. (Även andra grundskoleämnen kan anordnas inom IMIND på Hagagatan eller i samarbete med tidigare grundskola.)

  I verksamheten sker många studiebesök ute i samhället och i arbetslivet. Praktik kan också ingå i ungdomens studieplan. 

  Personalen består av lärare och skolterapeuter. Maximalt intag av ungdomar är 20 stycken och personaltätheten är hög (8 personal). 

  Efter att ha gått på Spegeln kan ungdomarna söka sig till annat introduktionsprogram/andra studier eller arbetsmarknaden. Tiden på Spegeln kan variera utifrån ungdomens framsteg, men är maximerad till 2 år. Kontakt: vänd dig till din socialsekreterare eller rektor enligt ovan. 

 1. Nedan ser du ett schema för en vecka på Spegeln. Då det inte står något specifikt på schemat lägger man in sin individuella planering som kan vara till exempel: matlagning på onsdagar, bakning på fredagar, studier, spela spel, samtal, pyssla, jobba med körtkortsteori, spela instrument och göra utflykter.